Top vision

czen

Jste pány svého času?

Jestliže máte pocit, že neustále nestíháte, odkládáte a přesouváte úkoly a nemůžete se zbavit pocitu, že den by měl mít o pár hodin více, je time management téma pro vás. Což nejspíš víte; možná se dokonce chystáte s tím něco udělat, ale až dokončíte to či ono…

 

Proč nic nestíháme?

Skutečně úspěšný může být jen ten, kdo si umí dobře zorganizovat svůj pracovní den. Dobrých rad, jak ovládnout čas, sice existuje nespočet, ne vždy se nám ale daří je skutečně využít v praxi. Bojujeme s leností, nesoustředěním, špatným odhadem a neschopností určit, co je důležité. Dobrou zprávou však je, že se time management jako disciplína už dávno odpoutal od univerzálních návodů a nabízí řadu metod a systémů, z nichž si vybere každý podle své povahy, potřeb a charakteru práce. Chcete-li svůj čas organizovat skutečně efektivně, pravděpodobně si nevystačíte jen se seznamem úkolů na aktuální den, v němž si budete odškrtávat.

 

Time management je komplexní disciplína

Být výkonnější, soustředěnější a přitom spokojený a klidný – to je cíl, pro který stojí za to něco obětovat. Zvládnout time management však znamená poradit si se spoustou věcí:

  • umět si stanovit priority a nedopustit, aby nám urgentní úkol zabránil řešit to, co je důležité;
  • najít si pro sebe nejvhodnější systém pro plánování času a předejít tak přetížení, stresu a kolizím úkolů;
  • naučit se říkat NE, umět odhadnout své síly a naučit se delegovat úkoly;
  • dokázat eliminovat rušivé vlivy, vytvářet si časové rezervy i vhodné pracovní prostředí.
     

Zbavíte-li se stresu v práci, zlepšíte svou výkonnost a zároveň vám zbude čas na přátele, rodinu i koníčky, bude váš životní pocit mnohokrát příjemnější. Kurz o time managementu proto může být jedním z nejlepších rozhodnutí vašeho života!
 

Kdo jsou vaši „žrouti času“?

Možná si říkáte, že jste už vyzkoušeli spoustu nástrojů time managementu, přečetli řadu článků a odborných publikací, a příliš vám to nepomohlo. Cítíte, že byste mohli být výkonnější a že neidentifikovaní „žrouti času“ jsou vám stále v patách. Posviťte si na ně! Pojmenovat vaše problémy a nalézt jejich příčiny vám pomůže kurz Time management II. Pochopíte, jaký je rozdíl mezi „je potřeba“ a „chce se mi“ i to, jak různé rysy lidské povahy ovlivňují hospodaření s časem. Porozumíte sami sobě a zjistíte, že metody time managementu skutečně fungují, pokud nezapomínáme na lidský faktor.

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru