Top vision

czen

Jak si vybrat kurz, který pro vás bude skutečným přínosem?

Baví vás přemýšlet o nových věcech a rozšiřovat si znalosti? Máte chuť se stále rozvíjet a posouvat dopředu? Postupujte systematicky a dobře si ujasněte svou motivaci. Ať už souvisí se zlepšením kariérních vyhlídek, výkonem v práci, sdílením know-how nebo zvýšením odborných dovedností, nepřestávejte na svém rozvoji aktivně pracovat.

 

Zaměřte se na silné stránky

Většina odborníků na vzdělávání a rozvoj doporučuje zaměřit se spíše na rozvoj silných stránek než na nápravu těch slabých. Roste tak totiž význam jedinečnosti a vysoké odbornosti. Nestačí znát a ovládat, co ostatní. V konkurenci obstojí ten, kdo dokáže více, kdo je výjimečný.

 

Vytvořte si systém

Pracujete-li ve vysněném oboru, budete mít jistě zájem na dalším vzdělávání a určitě vás v tom podpoří i váš zaměstnavatel. Nefunguje-li ve vaší firmě ucelený vzdělávací program, vytvořte si vlastní systém. Nahodilé absolvování kurzů nebude tak efektivní jako cílený rozvoj určitých dovedností. Poohlédněte se po několikastupňových kurzech, v nichž můžete své schopnosti postupně rozvíjet a na závěr získat uznávaný certifikát. Příkladem může být cyklus Certifikovaný manažer - 21 NEJ pro manažerskou praxi s mezinárodním certifikátem IES zaměřený na rozvoj klíčových manažerských dovedností.

 

Vyberte si úroveň

Vycházet musíte nejen ze svého nadšení a zájmu, ale také z dosažené úrovně znalostí. Lépe se vám proto bude vybírat z nabídek, v nichž je uvedeno, zda se jedná o kurz pro začátečníky, pokročilé či experty, a případně jaké znalosti pro účast na akci potřebujete. Jestliže tyto informace nenaleznete, zeptejte se na ně – odpovědět by vám na ně měl každý pořadatel kurzů.

 

Dívejte se po referencích

Nezapomeňte na zkušenosti s konkrétním organizátorem i s lektorem, který kurz vede – pátrejte po referencích u realizátora školení, na webu nebo sociálních sítích, zeptejte se kolegů. Čím víc budete mít informací, tím lépe pak dokážete přesvědčit svého nadřízeného, aby vám účast na kurzu umožnil.

 

Nechte si schválit kurz u šéfa

Často je to nadřízený, který rozhoduje o účasti na kurzech. „Abychom komunikaci co nejvíce zjednodušili, doplnili jsme ke každému kurzu odkaz Nechat schválit, pomocí kterého můžete informovat svého šéfa o zájmu o vzdělávací akci přímo z webových stránek,“ říká Tomáš Petrův, produktový manažer společnosti top vision.

 

Podívejte se, jaké kurzy patří mezi naše nejoblíbenější:

 

  • Prezentace a zase prezentace
    Říkáte si, že je na čase skoncovat s nudnými prezentacemi? Uvítali byste konkrétní tipy, jak připravit poutavou prezentaci, která zaujme? Na kurzu Prezentační design budoucnosti si hned vyzkoušíte, jak profesionální prezentaci vytvořit.

 

  • Když hledáte odvahu k vyjednávání
    Umění vyjednat dobrou dohodu se hodí v každé profesi. Na tréninku Trénink jednání a komunikace s komplikovanými osobami se naučíte všechny obranné taktiky, které v komplikovaném jednání skutečně fungují.Vyjednání s komplikovanými osobami vás už nevyvede z míry.

 

  • Spokojenost v práci i doma

    Hledáte způsob, jak sladit pracovní a osobní život? Pracovat naplno, být dlouhodobě výkonný a zároveň spokojený s osobním životem není snadné. Užitečný pro vás může být trénink Stress & Life Management od top vision, kde se naučíte pracovat s prioritami tak, abyste se necítili vystresovaní. Navíc si vytvoříte vlastní návrh řešení vaší situace.

 

Podle čeho se rozhodujete vy, když si vybíráte vhodný kurz? Jaké informace jsou pro vás podstatné?

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru