Top vision

czen

Jste přirozený INTRAPRENEUR?

INTRAPRENEURSHIP spočívá v tom, že myslíte a jednáte jako podnikatel, ačkoliv pracujete pro firmu, kterou nevlastníte. Přicházíte se skvělými nápady, z nichž profituje vaše organizace, nikoliv vy. Proto se můžete setkávat s výsměchem okolí, které vás považuje za naivního snílka.

Naše končiny nepředstavují tu nejlepší půdu pro INTRAPRENEURSHIP. Mentalita spolupracovníků i šéfů se může stát nepřekonatelnou překážkou.

Není snadné být INTRAPRENEUR v kolektivu konzervativních kolegů, kteří neradi opouštějí svou komfortní zónu. Ti se s největší pravděpodobností obrátí proti každému, kdo by od nich očekával práci navíc. Stejně tak není jednoduché postupovat jako INTRAPRENEUR pod šéfem, který z opatrnosti a obav o své vlastní křeslo odmítá všechny vaše nové návrhy.

 

Jděte tam, kde vás ocení

INTRAPRENEUR, který se snaží prosazovat inovace, nebude spokojený v hierarchických korporátních strukturách, v nichž každý návrh prochází zdlouhavým schvalovacím procesem a nezřídka se zcela ztratí. V organizačních strukturách na principu pyramidy nová nařízení přicházejí striktně shora. Všechno vymýšlí vrcholový management. Pokud nejste jeho součástí, nebudete vyslyšeni.

Pokud chcete působit jako INTRAPRENEUR, bude pro vás vhodná společnost s plochou organizační strukturou, kde budete mít více volnosti dělat samostatná rozhodnutí. 

Pro vás je důležité, aby firemní kultura podporovala podnikatelského ducha a svobodné experimentování. Stejně tak je pro vás stěžejní pracovat pro šéfa, jehož styl vedení je spíše koučováním. Nadřízený se zálibou v mikromanagementu, který určuje a kontroluje každý váš krok, není pro vás.

 

Od intrapreneurshipu k entrepreneurshipu

INTRAPRENEURSHIP je prvním krokem k samostatnému podnikání. Umožňuje vám realizovat vaše vize, dělat rozhodnutí, plánovat a organizovat, motivovat a vést tým... Všechny tyto zkušenosti můžete získat bez rizik, které nese ENTREPRENEUR. 

Jako INTRAPRENEUR získáváte zkušenosti v bezpečném zázemí. Zjišťujete, co funguje a co nefunguje, a tyto poznatky si následně odnášíte do vlastního podnikání.

Jste inovátor, máte skvělé nápady, ale nedaří se vám je prosadit v rámci vaší organizace? Potřebujete poradit, kdy a komu svůj nápad prezentovat? Přijměte pozvání do kurzu MYSLETE JAKO PODNIKATEL s úspěšnou českou investorkou MARGARETOU KŘÍŽOVOU. Držíme vám místo. 

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru