Top vision

czen

6 dovolenkových kurzů

Těšíte se na dovolenou, nebo se spíše obáváte nepříjemností? I my víme, že dovolená není jenom povalování na pláži, večery se sklenkou červeného či opojný pocit ze zdolání alpské hřebenovky. Dovolená se právem ocitla ve známém žebříčku nejvíce stresujících životních událostí, který publikovali američtí psychiatři Thomas H. Holmes a Richard H. Rahe. Nenechte se zaskočit a pořádně se na dovolenou připravte!


Jak se shodnout na výběru dovolené

Znáte to – jeden by rád dovolenou proležel na písečném mořském pobřeží, druhý by spíš putoval po horách s batohem na zádech či poznával evropská velkoměsta. Ale nezoufejte! I vleklý konflikt může dospět k přijatelnému řešení. Naučte se techniku win-win vyjednávání a dosáhněte dohody, z níž budou mít užitek obě strany.


Zvládněte vše „levou zadní“

Nakoupit, sbalit, zorganizovat odjezd a nenechat si ulétnout letadlo – je toho hodně, co musíte před dovolenou zvládnout. A to vás ještě mohou čekat další nepříjemná překvapení, neuklizeným hotelovým pokojem počínaje a krachem cestovky konče. Pokud vám můžeme poradit – bez řádného tréninku zvládání nesnadných situací je dovolená prostě rizikovým podnikem!


Seznamujte se díky nenucené konverzaci

Letní románek v přímořském letovisku – proč ne? Umíte-li snadno navazovat vztahy, pak můžete svůj volný čas pojmout příjemně romanticky, nebo během dovolené navázat nová přátelství. A jestliže vám umění vést neformální rozhovory není vlastní, je čas ještě to napravit. Small Talk se vám bude hodit kdekoliv!


Získejte opět chuť do práce

Možná odjíždíte za odpočinkem na poslední chvíli a zdá se vám, že svůj pracovní stůl už opravdu nechcete nikdy vidět. Jestliže jste ve svém pracovním nasazení zašli příliš daleko, pak využijte své volno k zastavení a srovnání životních priorit. Naučte se ještě před dovolenou skvělé relaxační techniky a zjistěte, jak zlepšit svůj Life Management, abyste se vyhnuli syndromu vyhoření.


Dostaňte se do formy!

Při zvládání každodenních úkolů jste nejspíš rádi, když můžete svůj mozek večer na chvilku vypnout. Možná byste však nemuseli být tolik unavení, kdybyste uměli tento záhadný orgán správně využívat. Co kdybyste se během léta naučili, jak s mozkem efektivněji pracovat? Mozkový jogging může být vynikající aktivitou pro vaše volné dny!


Pište kreativní pozdravy z dovolené!

Rádi byste se pochlubili svými letními zážitky ve firemním časopisu, nebo chcete poslat závistivým kolegům do kanceláře velkoformátovou pohlednici, kde plasticky vylíčíte své zážitky? Či dokonce uvažujete o tom, že se na dovolené pustíte do psaní ukrutně vtipného a poutavého deníku? Pak je kurz kreativního psaní pro vás jako stvořený!

 

Přejeme hezké léto a skvělou dovolenou!
 

 

 

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru