Top vision

czen

Kariéra a láska? Ano, jde to dohromady!

Pokud jste si až doposud mysleli, že musíte volit mezi úspěchem v práci a úspěchy v milostném životě, a že oboje se nedá skloubit, máme pro vás dobrou zprávu. Jde to. Vyzkoušet to můžete nejen na svátek Sv. Valentýna.

 

V popisu jednoho z našich kurzů (Time, priority & self management od Jána Dubničky) stojí klíčová otázka. A ta zní: Jak být spokojenější v tom nejjednodušším slova smyslu? Osobně se domnívám, že bez lásky to nejde. Můžete být manažer roku, inspirující lídr, který je pro kolegy i podřízené vzorem, k němuž i nejzarytější konkurence chová pouze respekt a obdiv. Pokud ale na konci dne nebudete mít s kým se v pohodlí na gauči a se sklenkou vína podělit o své úspěchy i starosti, nikdy to nebude ono.

Je jen na vás, jaké lásce chcete věnovat svůj čas a nemělo by to být jen na Valentýna (což je mimochodem svátek, který osobně zrovna neprožívám a obzvlášť to platí pro ten letošní, který vychází na popeleční středu, tedy na začátek velikonočního půstu). Hezky strávený čas s lidmi, které máte opravdu rádi, je totiž tím nejlepším palivem pro motor efektivity. Až příliš často je to však to, co jako první odkládáme na jindy, až budeme mít všechno hotovo a splněno. Což ale - přiznejme si - nenastane nikdy.

A když už jsme u té lásky, zkusme nezapomínat, že mít rád sebe samého je jednou z podmínek spokojeného a vyrovnaného života. Jak mluvíte sami se sebou? Jaká hodnocení si vystavujete? Opravdu byste tak jednali s někým, koho máte upřímně a ze srdce rádi? A chtěli byste, aby se tak on choval k vám. Všechno začíná v hlavně a v srdci. A bez jejich úspěšné spolupráce se z našeho života může namísto požadovaného perpetua mobile stát ono pověstné kolečko pro křečka, z nějž se ovšem velmi špatně vyskakuje.

e-book Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Naučte se s námi opustit nudné stereotypy v prezentování, proměňte trému ve svou výhodu a odrovnejte kolegy i nadřízené perfektním projevem.

nahoru