Top vision

czen

NETWORKING versus TEAMBUILDING

EVENTY slouží především k navazování a upevňování vztahů, ať už se jedná o vztah zaměstnanců k brandu zaměstnavatele, o vzájemné vztahy mezi kolegy nebo o budování komunit v rámci profesí nebo odvětví.

 

V úvodu plánování eventu bychom si měli uvědomit, zda je jeho hlavním cílem networking nebo teambuilding a podle toho zvolit jak celkový setup, tak i jednotlivé aktivity.

 

NETWORKING

 

Networking je nedílnou součástí eventů. Každý z návštěvníků si chce z akce odnést v první řadě nové kontakty. (Až ve druhé řadě fotografie, které lze sdílet na sociálních sítích.) Networking obvykle spočívá v tom, že je hostům poskytnut prostor k tomu, aby spolu nenuceně konverzovali u koktejlu. Ale je to skutečně situace, která nejvíce podporuje komunikaci?

 

Neorganizovaný a nestrukturovaný networking uvádí hosty spíše do rozpaků. Přistoupit k neznámému člověku, o kterém nic nevíme, je pro mnohé z nás opravdová výzva. Existují však techniky, s nimiž může být networking mnohem efektivnější:

 

SPEED NETWORKING je metoda umožňující navázat maximum kontaktů v minimálním čase. Funguje obdobně jako speed dating. Hosté vytvoří dvojice a dostanou několik minut na společnou konverzaci. Po uplynutí stanovené doby se komunikační partneři vymění. Návštěvníci se tak vyhnou jak situaci, kdy musí přistoupit k naprosto neznámé osobě, tak situaci, kdy se zoufale snaží zdvořile ukončit konverzaci se “špatným” člověkem.

 

KULATÉ STOLY umožňují spojit hosty, kteří mají něco společného. Mohou mít tutéž profesi nebo pracovat ve stejném městě. Skupinová konverzace může být pro mnoho lidí jednodušší než konverzace jeden na jednoho. Networking můžete zahájit tím, že skupinám zadáte úkol, jehož splnění vyžaduje komunikaci.

 

SBÍRÁNÍ VIZITEK je samozřejmou součástí networkingu. Proměňte tento tradiční formát v soutěž, kdo nasbírá nejvíce vizitek ve stanoveném čase. Kvalitní networking samozřejmě nespočívá jen ve výměně kontaktních údajů. Po vyhlášení vítěze by tedy měl navazovat volný networking, aby měli hosté příležitost pokračovat v rozvíjení kontaktů, které by mohly být užitečné. 

 

TEAMBUILDING

 

Teambuilding slouží k rozvíjení vztahů mezi kolegy. Právě podpora kolegů je neocenitelná v okamžiku, kdy práce začíná být stresující a vyčerpávající. Pokud mají lidé dobré vztahy na pracovišti, tráví tam rádi svůj čas a jsou produktivnější. Zde jsou některé z populárních teambuildingových aktivit:

 

PLAYBACK je varianta oblíbeného karaoke, pokud chcete zapojit i ty, kteří se nepovažují za zpěváky. Je možné zpívat na playback a předvést originální show s originálními kostýmy.

 

IMPROVIZACE nutí ke spolupráci. Vytvořte menší skupiny, zadejte každé skupině téma a dejte jim 15 minut na přípravu divadelní scénky, která pobaví publikum.

 

HLEDÁNÍ čehokoliv může být také zábavné. V interiéru je možné hledat předměty nebo symboly, v exteriéru je možné jít podle mapy a vyhledávat stanoviště s úkoly.

 

Pro více inspirace navštivte kurz Event Management od A do Z a váš příští event bude nepřekonatelný a nezapomenutelný. 

 

e-book Naučte se vstávat dřív

Naučte se vstávat dřív

Dozvíte se, jak si zautomatizovat brzké ranní vstávání a proměnit jej ve výhodu. Poradíme vám, jak se vyvarovat prokrastinaci a jak je to s ranní kávou.

nahoru