Top vision

czen

ECO a EDU eventy jsou trendy

Společnost se stává stále uvědomělejší a odpovědnější. Už i hollywoodské celebrity investují miliony dolarů do záchrany deštných pralesů. Tento přístup se promítá do všech oblastí lidské existence, tedy i do společenských akcí a EVENTŮ.

Smyslem EVENTŮ už není jen dát se do gala, dostat se do luxusních prostor, jíst ústřice, pít šampaňské, cítit se jako VIP a vyfotit se přitom na sociální sítě. Vypadá to, že už nejsme tolik orientovaní na konzumní a hédonistický způsob života. Jak tedy v dnešní době naplánovat nezapomenutelný EVENT?

ECO přístup

Podstatnou součástí EVENTŮ je catering. Lidé se chtějí dobře najíst a napít. Pokud však hodláte na hosty udělat dojem oblíbenou kombinací lobsters & oysters, můžete se setkat s kritikou. Vegetariáni a vegani už nejsou ničím ojedinělým. Připravte se na to, že na váš EVENT přijdou ve větším počtu, než byste čekali. Takový humr uvařený zaživa se jim určitě nebude líbit.

Plánujete pro svůj EVENT studený nebo teplý bufet? Vžijte se do vegetariánů a veganů. Budou si mít z čeho vybrat? Nebudou si muset namixovat svůj talíř jen z příloh? Budete podávat tříchodovou večeři? Pokud budete servírovat teplou večeři, není vhodné, abyste pro vegetariány a vegany měli jako jedinou alternativu salát. Připravte i pro ně teplé jídlo. Nikdy na vegany & vegetariány nezapomínejte. Protože chcete, aby na váš EVENT vzpomínali v dobrém, nikoliv ve zlém.

Počítejte také s tím, že spousta lidí bude mít problém s plastovým nádobím. Plasty na jedno použití v některých lidech evokují apokalyptické výjevy ostrovů z plastů a obrázky mořských živočichů lapených do plastových sáčků. Jednorázové nádobí je praktické, ale už se vyrábí i z alternativních materiálů, které jsou kompostovatelné a biologicky rozložitelné v půdě.

EDU přístup

Lidé se dnes chtějí na eventech nejen pobavit, ale také poučit. Namísto saxofonisty a soulové zpěvačky tedy pozvěte populárního influencera, který má co říct. Nacházíme se ve fázi, kdy pro nás materiální bohatství není tak důležité jako duševní bohatství. Nebo prostě jen strádáme spíše duševně, než materiálně.

Návštěvníci vašeho EVENTU si odnesou raději inspirativní myšlenky než igelitku nabitou dárky a poukazy od sponzorů. Jedna myšlenka je může ovlivnit na celý život. Radost z igelitky jim většinou vydrží jen do té doby, než ji otevřou a najdou v ní jen čačky (něco pěkného, ale naprosto nepoužitelného).

Populární jsou také EVENTY s přesahem. S posláním. Když se účastníme velkolepé společenské akce, může nás napadnout, že se máme skutečně skvěle a že málokdo má takové štěstí. Organizátoři proto stále častěji spojují EVENTY s dobročinností.

Láká vás svět EVENTŮ plný třpytu a lesku? Plánujete firemní večírek? Přijměte pozvání do kurzu Event Management od A do Z a načerpejte nové nápady, aby vaši hosté udělali: WOW!

e-book Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Naučte se s námi opustit nudné stereotypy v prezentování, proměňte trému ve svou výhodu a odrovnejte kolegy i nadřízené perfektním projevem.

nahoru