Top vision

czen

Trendy v mobilním vzdělávání II

V mobilním telefonu máme uloženu svou platební kartu, vstupenky do divadla, oblíbený hudební playlist, osobního taxikáře i všechny své kamarády. V současné době se mobilní zařízení začínají využívat i v oblasti vzdělávání.

 

Představujeme vám dalších 5 trendů v mobilním vzdělávání. Můžete je využít pro váš vlastní rozvoj i pro rozvoj vaší firmy.

 

1. Gamifikace podporuje popularitu mobilního učení

 

Popularita mobilního vzdělávání je dána svobodou učit se kdykoliv a kdekoliv. V pohodlí domova, v dopravních prostředcích, na letištích, na plážích… Propojení mobilního učení s gamifikací však vnáší do vzdělávacího procesu i prvek zábavy. Tím se vytváří pozitivní vztah k učení jako takovému.

 

Gamifikace přináší i řadu dalších výhod. Publikování vlastního skóre z testu může působit jako významný motivační faktor. Diskuse s jinými studenty o daném tématu může vést k rozšíření a prohloubení vědomostí. S tím se zvyšuje také angažovanost studentů v procesu vzdělávání.  

 

 

2. Mobilní vzdělávání respektuje individualitu

 

Jednou z předností mobilního učení je také personalizace vzdělávacího procesu. Účastníci tradiční výuky probírají ve stejném čase a prostoru stejnou učební látku stejným tempem, což ale nemusí všem vyhovovat. M-learning je více variabilní.

 

Není nutné, aby se všichni potkali na jednom místě. Nedochází tak k časové ztrátě v důsledku dojíždění. Není ani nutné, aby se všichni učili ve stejnou dobu. Někdo se dokáže nejlépe soustředit dopoledne, někdo odpoledne. Navíc se může každý učit svým vlastním tempem, u některých úseků učiva zrychlit, u jiných zpomalit, k něčemu se vrátit, něco přeskočit. Tím se učení stává efektivnějším. 

 

3. Offline se stává novým online vzděláváním

 

Teprve platforma, která umožňuje učit se i offline bez závislosti na připojení k internetu, je klíčem ke skutečnému učení se kdykoliv a kdekoliv. Vzdělávání bez omezení vyžaduje offline prostředí, které se synchronizuje při obnovení internetového připojení.  

 

 

4. M-learning může sloužit jako nástroj pro social learning

 

Skvělý způsob, jak vtáhnout účastníky do vzdělávacího procesu, je dát jim prostor k tomu, aby přispěli svými vlastními zkušenostmi. Jejich příspěvky mohou vzdělávací obsah obohatit a dále rozvíjet. Přidanou hodnotu je pak posilování společenského a sociálního života ve firmě.

 

5. Umělá inteligence odstraní administrativní bariéry

 

Pokroky v umělé inteligenci zefektivní poskytování vzdělávacího obsahu. Pomohou při odstraňování těžkopádných administrativních procesů a umožní tak soustředit se na to, co je důležité: vytváření skvělého vzdělávacího obsahu.

 

e-book Naučte se vstávat dřív

Naučte se vstávat dřív

Dozvíte se, jak si zautomatizovat brzké ranní vstávání a proměnit jej ve výhodu. Poradíme vám, jak se vyvarovat prokrastinaci a jak je to s ranní kávou.

nahoru