Top vision

czen

Ohlédnutí za Festivalem vzdělávání v Top Vision

Účastníci si mohli vybírat celkem z 11 workshopů, které se konaly ve třech sériích. Na každém z nich se dozvěděli zajímavosti, prakticky si vyzkoušeli, co dané odvětví může jejich firmám nabídnout, a zároveň se jednalo vlastně o takové ochutnávky z nabídky kurzů Top Vision.

 

K čemu je virtuální realita a jak se připravit na změny?

Na workshopu virtuální reality u Ondřeje Staňka jste si mohli vyzkoušet, jak vypadá moderní trénink kombinující nové technologie a několikaleté trenérské zkušenosti.

Petra Zárubová se věnovala problematice, která pálí většinu z nás: neustálé změny a jak se s nimi ve firmách vyrovnat, abychom nepřišli o motivaci ani loajalitu zaměstnanců.

 

Jan Dolejš a Ondřej Zukal ukazovali na workshopu Digitalizace ve vzdělávání, že moderní nástroje nejsou strašákem, ale pomocníkem pro každý den. Jak se díky mobilnímu telefonu učit kdykoliv a kdekoliv, jak ve vzdělávání využít chatbota i proč je důležité kombinovat vzdělávací videa s živým školením.

 

Matej Hochel: Nevíte, kde je zakopený pes? Zkuste hru!

Na hravém workshopu Gamifikace rozvoje smysluplně si účastníci vyzkoušeli, že z příslovečné „školy hrou“ mohou profitovat i dospělí. Opření o výzkumy z oblasti psychologie a pedagogiky jsme se učili, co dobrá hra potřebuje. Matej také vysvětlil, že někdy není snadné objevit, v čem vězí problém týmu, proč špatně spolupracuje a nepřináší výsledky. A že právě dobře nadesignovaná hra dokáže leccos odhalit.

 

Ještě hravější byl workshop Improvizace s dvojicí herců a lektorů Andrey Moličové a Tomáše Jirečka, kde jsme trénovali, jak být při komunikaci srozumitelní a autentičtí.

 

Je agile stále v kurzu? Aneb jak jsme se za hodinu zlepšili o 700 %

Nejenom hraní, ale i těžká dřina čekala za prosklenými dveřmi školicích místností Top Vision. Na workshopu Agile jako trend, bez kterého se neobejdete pod vedením Bohdana Fejtka jsme se snažili za co nejkratší dobu najít nejefektivnější řešení pomocí agile metodiky.

 

Mezi množstvím aktivit, networkingů a dobrého občerstvení jsme se také učili soustředit a vnímat přítomnou chvíli, a to pod vedením Václava Tomana, lektora techniky mindfulness.

 

Na své si přišli i rodiče dětí školou povinných, se kterými se Miluše Vondráková dělila o know-how, jak jako rodič obstát ve zlomových okamžicích života dítěte a nedělat chyby, které nelze napravit. Bibiana Machátová se zase podívala na trendy v jazykové výuce a se Zuzanou Hanákovou se účastníci na workshopu Závislostní vztahy v práci mohli dozvědět, jak si na pracovišti správně nastavit vztahy, aby nebyli zbytečně využívaní ani přetěžovaní.

 

Den to byl vydatný a zážitky příjemné, ale teď musí všichni účastníci myslet na to, jak užitečné know-how použít dále a hlouběji, aby se nezůstalo jen u inspirace, ale zlepšení se zakomponovalo do každodenního života firem. Držíme palce!

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru