Top vision

czen

Jak vytvořit nezapomenutelný event

Korporátní událost jako jedinečný zážitek s dlouhodobým účinkem. To je patrně cíl pracovního odvětví, které nese název Event management. Jak na něj? Inspirujte se příklady úspěšných eventů v českém, ale i zahraničním prostředí s námi!

Tvorba eventu není rozhodně záležitost jednoho odpoledne. Aby se nám podařilo vytvořit nezapomenutelnou událost, je zapotřebí důkladná příprava. Předně si musíme stanovit cíl Proč chceme event uspořádat a Čeho chceme dosáhnout.

Pak je na čase vybrat datum a místo konání, jedny z prvních věcí, které je potřeba zajistit. Pro to, abyste byli schopni kvalifikovaně místo i prostor vybrat, je nutné si zodpovědět následující otázky: Kolik chcete pozvat hostů? Jak dlouho má akce trvat? Pro koho je akce určena? Jaký typ akcí pořádá konkurence?

Co se týče programu, popusťte uzdu vaší fantazii a vytvořte něco, co tu ještě nikdy nebylo. Kreativitě se meze nekladou, proto se zamyslete nad tím, jak co možná nejatraktivnějším programem ideálně přitáhnete vaši cílovou skupinu a získáte samé pozitivní ohlasy.

V tomto ohledu je velice výhodným krokem vytvořit pro event jakési jednotné téma, které bude událost propojovat. Abyste takové téma vybrali a vymysleli, měli byste znát zájmy a preference cílové skupiny, rozpočet, který máte na kreativitu a její zpracování k dispozici, komunikační cíl a návaznosti tématu na společnost, výrobek nebo událost, délku programu a positioning společnosti.

Bez dobrého jídla to nepůjde! Účastníci jakékoliv akce si z velké většiny potrpí na bohaté pohoštění. Když už zaplatili za vstupenku, předpokládají, že se o jejich žaludky dobře postaráte, a tak si na cateringu rozhodně nemůžete dovolit škudlit. Kvalitní káva na denní akce, šampaňské, víno, nebo pivo na akce večerní. Samozřejmostí je teplé a studené pohoštění formou švédských stolů. Pamatujte na to, že kdo se pořádně najedl, má se dobře!

Načerpejte inspiraci s námi!

Uspořádat nezapomenutelný event je samozřejmě trochu složitější, než jak popisuje tento článek. Načerpejte proto nápady a inspiraci z úspěšných eventů českých i zahraničních firem u nás! Pochopte, jak zasáhnout emoce účastníků a jak připravit nezapomenutelný zážitek, jak se vyvarovat chyb a jaké jsou faktory úspěchu při pořádání takových akcí. Seminář Event Management vede dvojice odborníku z praxe! Těšit se můžete na Kateřinu Horynovou a Norberta Pýchu z EVENT Areny. Startujeme v top vision 21. června, tak buďte u toho! 

e-book Plánujte

Plánujte

Naučte se lépe si naplánovat pracovní týden tak, aby Vám zbyl čas na osobní záležitosti. Stáhněte si náš eBook zdarma a pusťte se do toho.

nahoru