Top vision

czen

Abeceda manažerského vzdělávání

A jako Automatizace, robotizace, digitalizace – Objevuje se pořád více apokalyptických článků, jak třetina, nebo dokonce polovina pracovních pozic včetně těch manažerských brzy zanikne a nahradí je počítače, roboti, umělá inteligence. Možná na těch předpovědích něco bude. V každém případě, zanikne-li polovina manažerských postů, budou mezi nimi nepochybně především ti, kteří na sobě nepracují a nevzdělávají se.


B jako Bagatelizace – Člověk včetně manažera je tvor od přirozenosti líný, takže má sklon potřebu neustálého sebevzdělávání bagatelizovat. Připadá mu, že už toho umí hodně, že už toho dosáhl dost… tak proč ještě o něco usilovat? Ale je prokázáno, že když manažer nevěnuje učení nových kompetencí a dovedností alespoň 15 % pracovní doby, rychle přichází stagnace. Řekněte ne bagatelizaci a udržte tempo seberozvoje.


C jako Co s tím? Setřást stagnaci a přepnout se do módu, kterému se hezky česky říká „Long Life Learner“, tedy učit se po celý zbytek života, ať je vám teď kolik chce a ať je vaše manažerská pozice v hierarchii dané firmy vysoko jak chce.

 

D jako Dokážete to, ale jen když na to půjdete trochu systematicky. Hned teď se zamyslete nad oblastmi, ať už z oblasti soft skills, nebo hard skills, kde tušíte své slabiny. Sepište si je na papír. Chtěli byste se třeba zlepšit ve schopnosti dávat zpětnou vazbu podřízeným? Nebo byste se chtěli naučit lépe zvládat konflikty v týmu? Nevíte si rady s mladou generací? Prochází vaše firma změnou a vy byste se s tím rádi uměli lépe poprat? A co delegování – není to vaše slabá stránka? To vše se dá řešit příslušným kurzem pod vedením odborníka.

 

E jako Efekty – První efekty těchto snah se dostaví velice brzy, uvidíte. Člověku se sice nechce vykročit z komfortní zóny, učení nových věcí někdy doslova fyzicky bolí, ale stojí to za to. Nakonec to pomůže i vašemu egu, a co kdyby náhodou zase přišla ekonomická krize… pak se vám nové kompetence elegantně nabyté v době růstu budou velmi hodit.


A kdybyste potřebovali pomoct s výběrem kurzů nebo kompetencí – jsme tu pro vás.

e-book Naučte se vstávat dřív

Naučte se vstávat dřív

Dozvíte se, jak si zautomatizovat brzké ranní vstávání a proměnit jej ve výhodu. Poradíme vám, jak se vyvarovat prokrastinaci a jak je to s ranní kávou.

nahoru