Top vision

czen

Notice: Undefined index: save_form_ebook_akce in /var/www/webtv/pages/blogy/blogy_detail.php on line 85

Plánujte! Jedině tak máte šanci pracovat sami na sobě a nedopustit, aby jiní pracovali na Vás!

Kdo z nás si nikdy neposteskl nad tím, že nemá čas? Zejména pak na ty věci, které by dělat chtěl. A kdo z nás se nezabývá věcmi, které zpočátku vypadají jako důležité, a ty se pak nakonec ukážou jako naprostá ztráta času… Proč se nám to děje? Je za tím skutečně „teror příležitostí“, který zařizuje naše každodenní rozptylování a snižuje schopnost si volit opravdu jen ty důležité věci, jak tvrdí mnoho autorů, kteří objevili kouzelné slovo prokrastinace?

Dnešní doba nám to vůbec neulehčuje. Kvůli novým informačním technologiím a všudypřítomné mobilitě jsme trvale přesyceni (zbytečnými) informacemi, ovšem navzdory tomu jsme nuceni se rychle rozhodovat, často v situacích, kdy nám podstatná fakta ke správnému rozhodnutí paradoxně chybějí. Navíc se výrazně za poslední dobu změnil způsob práce.

Nedostáváme jednoznačná zadání úkolů, neustále se mění okolní podmínky, a tak mnoho lidí trpí tím, že to, na čem pracovali a co se snažili dotáhnout k dokonalosti, nakonec musejí předělávat. Zejména perfekcionalisté zažívají opravdová muka. Co je teda v dnešní době zapotřebí respektovat?

Perfektním rozplánováním každého dne a přesným dodržováním tohoto plánu se nejen zefektivní naše práce, ale zároveň i zpříjemní náš den. Budeme toho více stíhat, získáme lepší pocit z odvedené práce a z využitého času.

Tím nejdůležitějším je vědět, co vlastně od života chceme. Mít své životní hodnoty a od nich odvíjet priority. Zní to jednoduše, ale ruku na srdce, kdo z nás je schopen říci, jakými prioritami se náš život řídí. Možná si teď někdo řekne: „No to je jasný, mou prioritou je rodina nebo zdraví…“, ovšem když se pak toho člověka ptám, jaký úkol si v tomto týdnu sám sobě naplánoval pro to, aby tuto prioritu držel při životě, a jak se mu ho podařilo naplnit, většinou je reakce rozpačitá. Tu prioritu prostě nemáme, pokud ji nedržíme při životě!

Celý tento proces začíná meetingem sám se sebou, ve kterém bychom si měli určit své role a priority. V rámci rolí zjistíme, co všechno v týdnu musíme stihnout, koho musíme svým chováním uspokojit a co zvládnout. Přiřadíme-li jednotlivým rolím a úkolům priority, můžeme jít plánovat.

A jak na to?

Stáhněte si e-book našeho lektora Iva Spilky „Plánujte“ a naučte se, jak si efektivně naplánovat každý den, získat psychickou a časovou výhodu sám před sebou i před konkurencí.

 

Stáhnout e-book

 

Věříme vám, že to zvládnete a držíme palce!

nahoru