Top vision

czen

PhDr. Lenka Kolajová

Psycholožka, terapeutka a trenérka soft skills

Jak jste se ke vzdělávání dostala?
Od 16 let jsem chtěla studovat psychologii a podílet se na tom, aby si lidé dokázali k sobě najít cestu plnou pochopení a vzájemné tolerance. Cesta za vysněným oborem byla dlouhá a plná překážek, ale nakonec se povedla a dnes patřím k lidem, kteří svou práci milují. Vystudovala jsem jednooborovou psychologii na Karlově univerzitě. Celoživotní vzdělávání, včetně různých výcviků, je nedílnou součástí mého profesního života.

Kde jste načerpala nejvíce zkušeností? 
Celkově působím v oboru více než 25 let. Na počátku kariéry jsem se věnovala léčbě závislostí v Bohnicích. Následovala firemní praxe v HR, poté jsem se jako lektorka, poradkyně a koučka dostala do různých společností výrobních a finančních, ale i do státních institucí.V současnosti mám vlastní poradenskou a psychoterapeutickou praxi.

Jaký je Váš přístup k tréninkům a školením? 
Vždy se snažím nejprve vytvořit atmosféru bezpečí pro účastníky kurzů, prostředí tolerance k našim individualitám. Vycházím z potřeb konkrétních lidí. Snažím se probírané téma aplikovat co nejkonkrétněji na jejich vlastní zkušenosti a situace, které potřebují a chtějí řešit. Vždy jde o vzájemnou spolupráci při zachování úcty, respektu a upřímného zájmu.

Jakými projekty byste se chtěla pochlubit? 
Česká pojišťovna - projekt Já očima zákazníka - vytvoření celého klientského přístupu pracovníků v první linii ke klientům
Moneta - Money bank - zvládání stresu a zátěže
Dr. MAX - náročné manažerské rozhovory a zvládání zátěže
Certifikovaný kurz pro profesionální asistentky
Certifikované kurzy MPSV A MŠMT - stress management 
Projekty Vzdělávejte se a Pracovní návyky
Nezávislá expertka v týmu mezinárodních expertů v projektu Phare
Autorka 3 e-learningových kurzů na témata: komunikace, vedení a řízení lidí a týmová spolupráce.
V roce 2006 jsem vydala v nakladatelství Grada Publishing knihu Týmová spolupráce.

Jakým tématům rozvoje se věnujete? 
Všemu, co souvisí s lidmi a jejich vzájemnou interakcí. Mými tématy jsou komunikace, vedení a řízení, asertivita, manipulace, motivace, time management, zvládání stresu a zátěže, typologie, seberozvoj, řešení konfliktů, prezentační dovednosti, zvládání náročných situací i lidí apod. Vždy jde jen o to, jak se marketingově téma pojme a nazve, ale základem je psychologie.

 

Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život: Obuj si moje boty a projdi moji cestu, projdi moji minulost, pociť moje slzy, zažij moji bolest, projdi roky, které jsem prošel, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopl, a za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až… potom… můžeš soudit moje chování a tvrdit, že znáš mě a… život…

Kurzy lektora

Hodnocení lektora

1,11 Průměrné hodnocení lektora od účastníků

Nízký počet účastníků. Poskytnuté materiály. Úžasná lektorka - rady ne je po pracovní stránce, ale i do života.

Jana Zálešáková, Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR
Profesionální asistentka manažera s certifikátem

Množství příkladů ze života, na kterých lektorka prezentovala konkrétní témata. Zároveň mě velice bavily doprovodné testy, ke kterým nám lektorka poskytla i odborný komentář.

Eva Grnjak, Thermo Fisher Scientific Brno, s.r.o.
Profesionální asistentka manažera s certifikátem

Kurz podle vašich představ

Chcete připravit školení pro celý tým? Umíme být flexibilní a přizpůsobit program kurzu vašim potřebám. Rádi vám připravíme nabídku firemního školení na míru.

mám zájem
Kurz na míru
nahoru