Top vision

czen

Zdeňka Žádníková Volencová

Herečka a lektorka osobnostního rozvoje

Jak jste se ke vzdělávání dostala? 
Před 7 lety mi o půlnoci zazvonil telefon od známé, které vybouchl ze zdravotních důvodů lektor improvizačních technik pro korporátní firmu. Měla jsem 3 dny na přípravu. Dopadlo to tak, že si objednali pokračování. A já objevila další svět, ve kterém nacházím smysluplnost.

Kde jste načerpala nejvíce zkušeností?
Profesně se pohybuji ve světě umění od 14 let, ve 32 letech přirozeně přibylo prostředí neziskové, produkční i ryze ekonomické. Zkušenosti lektora kombinuji s poznatky ze všech zmíněných oblastí, mám je odžité, načtené. Úspěšné i takové, na které chci raději zapomenout. A ty jsou těmi nejdůležitějšími.

Jaký je Váš přístup k tréninkům a školením?
Teorie 20 %, praxe 80 %... Hážu do vody po pěti minutách. A musí to všechny bavit. Překračuji ty tzv. komfortní zóny zásadně s humorem.

Jakými projekty se momentálně zabýváte? 
Slovo je nejsilnější droga, jakou lidstvo zná, jak by řekl Rudyard Kipling. Ostatně o tom je celý Cyrano z Bergeracu. Novou srdcovkou je punková rétorika pro děti, protože proč neodstranit trému a nevylepšit prezentace zavčas, ne? Pro Top Vision vedu rétorické kurzy, které ve výsledku kombinují mnoho dalších soft skills, které s sebou mluvený projev přináší. Jak mluvíš, takovým jsi. Síla informace a slova. Je tolik věcí, které se dají naučit a není třeba se kvůli nim trápit. Připravuji zároveň seminář, který kombinuje rétoriku a AI. Baví mne novinky, technologie. Zároveň je to zase naše tělo a ústa, která mluví.

Jakým tématům rozvoje se věnujete? 
Velmi často školím rétoriku a komunikaci na míru pro určitou profesně úzce zaměřenou skupinu. Knihovníky a učitele zajímá něco jiného než strojaře nebo pojišťovací agenty. Jaderná energetika či svět vědy zase vyžaduje úplně jiný přístup. Exkurze do různých profesí je pro mne nesmírně inspirativní nejen jako pro lektora, ale i jako pro herce.

 

 

Kurzy lektora

Setkání s osobnostmiHodnocení: 1,03

Rétorika se Zdeňkou Žádníkovou Volencovou

Trénink rétorických dovedností pro každodenní využití

20. 6. 2024 Brno
8 990 Kč bez DPHZobrazit

Hodnocení lektora

1,00 Průměrné hodnocení lektora od účastníků

Kurz podle vašich představ

Chcete připravit školení pro celý tým? Umíme být flexibilní a přizpůsobit program kurzu vašim potřebám. Rádi vám připravíme nabídku firemního školení na míru.

mám zájem
Kurz na míru
nahoru