Top vision

czen

Svět se vrací do normálu

V Česku epidemie nebyla a není. Proto nevíme, kdy „skončí" | Mnoho lidí nosí dál venku roušky, i když už od rána nemusí | Lidem se nechce chodit do práce! Oblíbili si Home Office

Novinové titulky napovídají, že věci se vrací do normálu. Ale co když se k některým normálním věcem vracet nechceme? Poslední týdny byly spíše paranormální a daly nám důvod podívat se na svět i na sebe samotné z nové perspektivy.

(POZNÁMKA: Pokud býváte skeptičtí při setkání s pojmy "paralelní svět" nebo "kvantový skok", bez obav čtěte dál. V tomto článku jde jen o metafory.)

 

Paralelní reality

COVID prokázal existenci paralelních světů. Můžeme obývat stejnou planetu, stejný stát, stejné město, dokonce i stejnou kancelář. A přitom se nacházet v různých paralelních realitách. Je jen na nás, pro kterou z nich se rozhodneme.

V první realitě se lidé schovávají ve svých domovech, aby se nenakazili novou nemocí, o které nikdo nic neví. Kontakt se světem mají jen skrze média, která nemluví o ničem jiném, než o počtu nově nakažených. Mají radost z vládních opatření a omezení, která jim dávají pocit, že se o ně stát stará, že jsou pod ochranou.

I ve druhé realitě panuje strach. Lidé se oprávněně obávají, že přijdou o své podnikání. A pokud nepodnikají, mají strach z propouštění. Bojí se, protože nemají úspory, nebo se bojí, protože mají úspory, o které by mohli přijít. Zaměstnavatelé i zaměstnanci žijí ve strachu z toho, že je zasáhne ekonomická krize.

Třetí realita je jiná. Lidé ve vzniklé situaci vidí výjimečnou příležitost a soustředí se na svůj vlastní profit. Rozhodli se, že z karantény vyjdou s novými dovednostmi, případně s novým business plánem. Pracují na sobě, aby se mohli posunout dál. V krizi vidí katalyzátor vlastního vývoje.

NEJSME NESMRTELNÍ.

I peníze jsou pomíjivé. Máte je, pak je nemáte, pak je zase máte, pak je zase nemáte... Důležité je, že máte schopnosti je opět vydělat. Důležité je, že máte tah na branku. Důležité je, že jste připraveni skórovat.

 

 

Kvantový skok

KARANTÉNA končí. Ocitáme se na křižovatce a klademe si spoustu otázek: Chci se vůbec vrátit do kanceláře? | Naplňuje mě moje práce? | Na kolik procent využívám svůj potenciál? | Dostávám za svou práci spravedlivou odměnu?

Dostali jsme příležitost k tomu, abychom se podívali sami na sebe s dostatečným odstupem. Dostali jsme čas k tomu, abychom naslouchali svým skutečným potřebám a přáním.

NEJSME NESMRTELNÍ.

Proto bychom se neměli vracet k tomu, co už nám nevyhovuje. Spokojit se s minimem není normální. Být nespokojený sám se sebou není normální. Přenastavte si své normy.

Kvantový skok je rychlý a radikální posun na kvalitativně vyšší úroveň. Někdy stačí nastavit si svou laťku o něco výš. Někdy stačí víc si věřit.

Proveďte si svou osobní inventuru pod vedením koučky Evy Markové. Přijměte pozvání do kurzu Time, priority & self management. Protože kdo dokáže organizovat sám sebe, dokáže všechno, co chce.

e-book Naučte se vstávat dřív

Naučte se vstávat dřív

Dozvíte se, jak si zautomatizovat brzké ranní vstávání a proměnit jej ve výhodu. Poradíme vám, jak se vyvarovat prokrastinaci a jak je to s ranní kávou.

nahoru