Top vision

czen

O talentované lidi je nouze. Kde je hledat a jak s nimi zacházet?

Vize, schopnost předvídat a rychle reagovat na měnící se tržní prostředí – to je současný recept na úspěch. Ve firmách se rozhořel boj o talenty. Nalézt talentované osobnosti vně i uvnitř organizace, podporovat je v jejich rozvoji a budovat s nimi vztah je úkolem Talent Managementu.
 
Hledání talentů na pracovním trhu může připomínat pátrání po jehle v kupce sena, a když se nadějný kandidát objeví, není jednoduché jej získat. „Nejsou lidi,“ říkávalo se kdysi. Dnes nejsou talenti, nebo je jich výrazně méně, než kolik jich společnosti potřebují. Kde tedy začít? Bezpochyby u sebe.
 

Jak na talenty?

Je vysoce pravděpodobné, že mezi stávajícími zaměstnanci najdete osobnosti s velkým potenciálem. Jen je nutné je identifikovat, dát jim příležitost a také se o ně starat. „Nenechte talent proklouznout mezi prsty,“ říká David Čerych, Product Manager ze vzdělávací agentury top vision, a zve na seminář o Talent Managementu.
 

Víte, že...

  • každý pátý zaměstnanec není spokojen se svou prací,
  • 11 % pracujících se cítí přetěžováno, nebo naopak nevyužito, a to většinou kvůli málo náročným úkolům, malé míře odpovědnosti a příliš jednotvárné činnosti,
  • polovina nespokojených se snaží se situací něco udělat, buď pracují na sobě, například se dále vzdělávají, nebo se pokusí ovlivnit situaci v práci, třeba vyjasňujícím rozhovorem s nadřízeným,
  • 18 % však uvažuje o změně zaměstnání?
Ukázal to výzkum Německé univerzity pro další vzdělávání (DUW), kterého se v roce 2011 zúčastnila tisícovka pracujících z různých společností.
 

Nepodceňujte Talent Management

Co když se ve vašich kancelářích či výrobních halách podobně nudí a užírá hezká řádka talentů, o které díky tomu můžete přijít? Co proti tomu dělat? Rozvíjejte svůj Talent Management! Naučte se, jak talenty identifikovat, jak budovat jejich vztah ke společnosti, jak podpořit jejich aktivitu a angažovanost. Nabídněte jim možnost kariérního růstu a dalšího vzdělávání a dejte jim odpovídající a současně odpovědné úkoly. Motivujte své talenty a hýčkejte si je – na jejich schopnostech závisí budoucí úspěch vaší společnosti.
 
e-book Plánujte

Plánujte

Naučte se lépe si naplánovat pracovní týden tak, aby Vám zbyl čas na osobní záležitosti. Stáhněte si náš eBook zdarma a pusťte se do toho.

nahoru