Top vision

czen

Když máte motivaci, všechno jde!

Je tu začátek nového roku! Pokud jste se rozhodli, že letos od základu změníte pár věcí ve svém životě, budete potřebovat pořádnou dávku motivace. Bez ní zůstává každý plán pouhým seznamem pěkně formulovaných bodů. Motivace by rozhodně měla být pozitivní a samotné motivování kreativní. Vždyť o co tu jde? O naše sny.

Důležitý je první krok

Rozhodně svůj plán změn několikrát projděte a zvažte, zda je reálné ho dodržet. Nechcete přece lámat hůl nad svými sny. Hned na počátku si uvědomte, že už jen to, že máte vizi je bezvadné! Vykročili jste na cestu!

Vezměte na pomoc nůžky a lepidlo

Podle psychologů dobře fungují obrázky. Vytvořte si nástěnku svých vizí, ať je máte pěkně na očích. Svůj text například doplňte o fotografii místa, kam chcete cestovat, nebo se povzbuďte nabíjejícím titulkem či citátem z tisku. Každý pohled na vaši nástěnku by pro vás měl být příjemný, ne skličující.  Bude vás motivovat.  Uvidíte, kolik radosti vám tvorba nástěnky přinese. Koláž je báječná technika!

Ptejte se a bilancujte

Dali jste na nástěnku své sny! Pracujte s ní co nejčastěji. Pokládejte si otázky. Co mám udělat, abych zvládl toto? Proč se mi toto ještě nepodařilo? Odpovědi se dostaví a vy je naprosto přirozeně přijmete za své. Budete snadněji naplňovat svůj plán a to vás bude motivovat k další cestě.

Dělejte si pravidelně bilanci, jak jste na tom a zda se vám už něco podařilo. Vyhněte se rychlým soudům, když vše nejde tak, jak jste předpokládali. I malé postupné kroky jsou úspěchem, který si zaslouží ocenění.

Na vás záleží

Je to jen a jen o vás. Nenechte se znejistit reakcemi okolí. Může mít jiný pohled na věc, každý jsme přece originál. Váš pocit je vaším kompasem. Užívejte si dobrý pocit, když se vám něco podaří. Pochvalte se, někdy to za vás prostě nikdo jiný neudělá. Pochvala je váš hnací motor!

Navíc vám nabízíme stát se barmanem a namíchat svůj novoroční koktejl plný předsevzetí! Odhalíte co chcete, a pomůžete si srovnat priority.
Přejeme hodně energie do nových začátků!

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru