Top vision

czen

Jak si u šéfa prosadit školení?

Máte osvícené šéfy, kteří si uvědomují, že se vzdělávání zaměstnanců vyplatí? Můžete si vybrat z nabídky vzdělávacích programů a kurzů podle vašeho rozvojového plánu? Pak máte štěstí a vašemu osobnímu rozvoji nestojí nic v cestě. Jak si ale poradit v případě, kdy je pravděpodobné, že vás nadřízený na kurz nepustí, natož aby vám na vzdělávání firma přispěla?

 

Dobře si ujasněte, co chcete

Na rozhovor s nadřízeným se dobře připravte. Budete potřebovat pádné argumenty, a to raději více než jeden. Promyslete si je předem, než se pustíte do vyjednávání. U každého z argumentů najděte také výhody, které vaším rozvojem získá zaměstnavatel.

 

Zdůrazněte přínos pro firmu

Když se vám podaří vyčíslit, kolik času nebo prostředků pomůžete firmě díky novým dovednostem ušetřit, nebude prostor na námitku, že na vaše školení nejsou peníze. Nezapomeňte také na argumenty, jimiž obhájíte výběr vzdělávací společnosti – měli byste mít připravené reference a podrobné informace o tom, co se na kurzu naučíte a jak to využijete v praxi.

 

Pokud je například vaším úkolem prezentovat klientům služby vaší firmy a stále zápasíte s trochou trémy, potom může vaši jistotu posílit trénink 10 kroků k posílení suverenity v obchodu. Nadřízenému však předložte i argument, že vaše vystoupení získají na přesvědčivosti, což se odrazí i v obchodním úspěchu firmy.

 

Jestliže máte na starosti výběr uchazečů o práci a rádi byste absolvovali trénink rozhovorů s kandidáty, pak účastí nejen rozšíříte své personalistické dovednosti, ale následně zvládnete pro firmu vybírat vhodnější pracovníky, kteří pro ni budou přínosem.

 

Když na školení není čas

Pro některé firmy může být v souvislosti s účastí na školení problémem absence v práci. Není na škodu projevit snahu a ukázat tak opravdovost vaší touhy po dalším rozvoji. V zájmu zkrácení absence v práci můžete zvolit víkendový kurz, nebo využít pro celý kurz či jeho část svou dovolenou. Nepatří-li financování vzdělávacích aktivit mezi vaše zaměstnanecké benefity, pak můžete nabídnout i finanční spoluúčast.


Buďte konkrétní

Jestliže máte pohromadě všechny pádné argumenty, požádejte nadřízeného o rozhovor. Budete-li mu nejprve psát, uveďte základní informace o kurzu a hlavně konkrétní důvody, proč byste jej měli absolvovat. Na našem webu můžete využít formulář pod odkazem „Nechat schválit“. Do připravené žádosti jen doplníte své jméno s e-mailovou adresou a e-mail šéfa. Pod standardním textem pak máte ještě prostor na poznámky, kam můžete připsat své důvody pro účast na vybraném kurzu.

 

Získávejte nové znalosti ve svém oboru a používejte je. Prosadit si školení není tak těžké, když víte, jak na to! Máte s tím vlastní zkušenost? Které argumenty vám při prosazování účasti na školení nejlépe zafungovaly? Jak přesvědčujete o výhodnosti vašeho rozvoje svého šéfa vy?

e-book Plánujte

Plánujte

Naučte se lépe si naplánovat pracovní týden tak, aby Vám zbyl čas na osobní záležitosti. Stáhněte si náš eBook zdarma a pusťte se do toho.

nahoru