Top vision

czen

Cesta k sobě

Cítíte, že vás vaše práce nenaplňuje? Objevte, pro co máte talent, co vás naplňuje a z čeho čerpáte energii! Najděte Cestu k sobě, po které se vydáte k vytouženému cíli!

Žijeme ve světě, který je zahlcen informacemi, které na nás „číhají“ na každém kroku… Dobrovolně si zahlcujeme naši hlavu, srdce a vědomí spoustou nefiltrovaných informací, rad a návodů, které pak v bezbřehé víře používáme, aplikujeme a přijímáme za své. Hledáme odpovědi na své otázky a problémy na internetu, v mobilních telefonech, u terapeutů a poradců.

Co když ale známe odpovědi na naše otázky, jen je prostě v zahlcení vnějšího světa neslyšíme? Co když nepotřebujeme odborníky a desítky moudrých knih na to, aby nám dali odpovědi na otázky, co máme v životě dělat, kde máme pracovat, jak máme být spokojení a šťastní?

Jsem bytostně přesvědčená, že jediná správná a trvalá cesta, která vede k dlouhodobé kvalitě našeho života je vědomí sebe sama. Důvěra ve vlastní „Já“ a umění mu naslouchat.

Je to umění vnímat a důvěřovat vlastní intuici, pracovat s vlastním strachem jako s darem. Umění zažívat pocity lásky k sobě a přijímání se ve své nedokonalosti. Umění věřit v to, že my sami někde hluboko uvnitř skutečně víme, kde jsou naše talenty, vášně a kde je to „naše“ místo v životě, kde získáme pocit vnitřního klidu a naplnění.

A v neposlední řadě umění mít odvahu pohlédnout skutečnému já do očí a překonat v sobě strach a jít často neprobádanou a nejistou cestou s vírou, že děláme to, co je pro nás skutečně to dobré.

Cesta k sobě je dobrodružnou výpravou za oponu vnějšího světa. Pro mě je to celoživotní objevování vnitřních drahokamů, které zůstaly hluboko pod povrchem a na které ještě napadl paprsek světla, aby mohly zazářit a prozářit náš vnitřní svět.

Svět, do kterého se občas bojíme nahlédnout. Máme strach, že uvidíme něco, co nechceme. Překonání strachu a získání odvahy nebát se probádat skutečnou podstatu nás samých je ale jediná nefalšovaná krása, která přináší dlouhodobé pocity svobody, pevné půdy pod nohama, stability, vnitřní jistoty a radosti.

Pokud cítíte, že máte možná strach, ale je ve vás touha a odvaha koupit si lístek na cestu do vámi tak blízké, ale zatím neprobádané krajiny, kterou nosíte v sobě, pak vězte, že je to investice, která se vám vyplatí.

Slibuji vám, že jakmile se jednou na tuto cestu vydáte, už nikdy z ní nebudete chtít vystoupit. Získáte totiž přehled o tom, jak a proč vidíte svět kolem vás, co vás ovlivňuje. Co jste skutečně vy a kde jen přejímáte od druhých. Získáte odpovědi na otázky: co mě vlastně naplňuje, kde je moje místo, proč mám strach, co vlastně chci, kde svou energii ztrácím a kde ji získávám…

Vnitřní svět je bohatší než si myslíme a proto vás nikdy nezklame. Stačí se nebát, vykročit a naslouchat.

Držím vám palce!

Zuzana Hanáková

Kurz Cesta k Sobě vede oblíbená lektorka Zuzana Hanáková, která se lektorské činnosti věnuje od roku 2007. Během své praxe se věnovala vždy především práci s lidmi, proto se také následně rozhodla pracovat ve vzdělávání. Při vedení kurzů je pro Zuzanu Hanákovou důležitá aktivní práce s účastníky, otevřený dialog, neformálnost a sdílení zkušeností. Mimo otevřených kurzů Cesta k sobě, Zázračná otázka, nebo Koučování pro manažery, se Zuzana podílí na projektu firemního vzdělávání v AGC Automotive Czech a.s., kde vede školení mistrů v oblasti komunikačních dovedností, řešení konfliktů a práci s prioritami. 

Zuzana Hanáková

Zuzana Hanáková

Lektorka rozvoje soft skills

Další články autora

Zázračná otázka - mýtus nebo realita?
Zázračná otázka - mýtus nebo realita?

Potýkáte se vy nebo vaši kolegové s problémy, pro které zatím nemáte řešení? Poznejte s námi účinný koučovací nástroj pro řešení nejrůznějších problémů. Jaká je ona „zázračná otázka“ prozradí naše lektorka Zuzana Hanáková. 

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru