Top vision

czen

BLENDED LEARNING: dokonalá kombinace offlinu a onlinu

V digitální době se vše postupně přesouvá do online světa. Dokonce i oblast vzdělávání. Videa a webináře jsou dostupné online, a tak se prostřednictvím notebooku nebo mobilního telefonu můžeme učit kdykoliv a kdekoliv. Online učení je stále populárnější, avšak to neznamená, že učebny zůstanou prázdné a že tradiční model výuky zanikne.

 

To nejlepší z offlinu i onlinu

 

BLENDED LEARNING je novou formou vzdělávání, která organizacím velmi vyhovuje, protože vede k lepším výsledkům s nižšími výdaji. Spojuje to nejlepší z offlinu a z onlinu, tyto světy se tak vzájemně doplňují.

 

Online učení odstraňuje veškeré nevýhody klasické výuky. S online učebními materiály firmám především odpadají mnohé výdaje. Není potřeba platit za lektora nebo za prostory nebo za dopravu zaměstnance na kurz, který se koná na opačném konci republiky. Po skončení takového jednodenního kurzu si účastník obvykle odnáší spoustu poznámek, ale nikdo už mu nepomáhá poznatky uvést do praxe. Online prostředí umožňuje pokračovat v komunikaci i po ukončení prezenčního kurzu.

 

Online učení je většinou pojato jako samostudium. Studenti se tak mohou sami rozhodnout, co a kdy se budou učit a jak rychle budou postupovat. Díky microlearningu si mohou učivo dávkovat na každý den. Kromě toho mohou být online výukové materiály poutavější než ten nejpodmanivější lektor. Obsahují mnoho atraktivních prvků, například nejrůznější animace.

 

Z klasické do virtuální učebny?

 

V čem je tedy tradiční výuka nenahraditelná? Jejím přínosem je především interakce mezi lidmi. Účastníci kurzu jsou lidé z praxe, kteří mohou sdílet své znalosti a zkušenosti a učit se od sebe navzájem v rámci brainstormingů nebo skupinových diskusí.

 

Denisa Voleková, ředitelka vzdělávací společnosti Top Vision, vidí v blended learningu budoucnost manažerského vzdělávání: „Manažeři jsou časově velmi vytížení lidé a je pro ně jednodušší najít si v diáři čas na microlearning nebo online learning, než věnovat čas celodennímu tréninku. V Top Vision jsme proto zařadili blended learning do portfolia našich produktů.”

 

O existenci prezenčních kurzů i v příštích letech Denisa Voleková nepochybuje: „Online svět se neustále rozvíjí, ale přesto nezanikly klasické knihy a domnívám se, že nezanikne ani klasická forma výuky.”

e-book Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Naučte se s námi opustit nudné stereotypy v prezentování, proměňte trému ve svou výhodu a odrovnejte kolegy i nadřízené perfektním projevem.

nahoru