Top vision

czen

5 tipů, díky kterým v roce 2017 splníte svá předsevzetí

Rozhodnout se začít dělat věci jinak je tím nejdůležitějším krokem k úspěchu a spokojenosti. A co udělat pro to, aby vám letošní koktejl novoročních předsevzetí chutnal?

Berte to pozitivně

Náš mozek s námi hraje jednoduchou hru. Čemu věnujeme pozornost, na co se soustředíme, to dostaneme. Proto je důležité formulovat si své cíle pozitivně jako něco, co chceme, co má nastat (nikoli jako to, co nechceme nebo čeho se chceme zbavit). Opravdu úspěšní lidé se nesoustředí na problémy, ale na výsledky.  Proto si například neříkejte „Nesmím jíst tolik sladkostí“, protože váš mozek by se začal soustředit právě na ty sladkosti, ale jako svůj cíl si stanovte „Chci mít zdravý a vyvážený jídelníček“.

Nastavte si cíl měřitelně

Nezapomeňte si definovat koncový stav cíle. Popište, jak přesně bude vypadat situace, kdy vy osobně budete považovat cíl za splněný. A nebojte se tento stav pravidelně revidovat nebo úplně měnit. Je to jen vaše předsevzetí, nikdo vás kontrolovat nebude.

Věnujte svým cílům pozornost každý den

Zvláště, pokud jste si jich stanovili více, doporučujeme je plnit postupně podle důležitosti a soustředit se vždy maximálně na tři, ideálně vždy na jeden. Novoroční předsevzetí mají tu výhodu, že na ně máte 12 měsíců. Ale se začátkem toho prvního neotálejte! Co opravdu pomáhá, je vizualizace. Nemusíte nutně vyvěšovat svou fotografii na lednici, ale napište si cíl třeba na lísteček, který si dáte do peněženky.

Najděte si oporu

Aby se vám cíle plnily rychleji, spolupracujte s lidmi, které máte rádi a kteří mají rádi vás. Co je pro vás nové a možná obtížné, je pro někoho jiného radostí. Hledejte podporu a najděte si silného motivátora. Vaše cíle slouží přece k tomu, abyste měli život radostnější, tak by jejich plnění mělo být hlavně zábavou, ne nepříjemnou povinností.

Průběžně se odměňujte

Nevyčítejte si selhání. Naopak se odměňte při každém dílčím úspěchu! To nejhorší, co se stane, když na své cestě trochu zakopnete či polevíte, je, že život bude stejný. A jestli opravdu změnu chcete, prostě pokračujte, jako kdyby se nic nestalo. Zkrátka mějte se rádi. Ať je šťastný každý den!

 

Navíc vám nabízíme stát se barmanem a namíchat svůj novoroční koktejl plný předsevzetí! Odhalíte co chcete, a pomůžete si srovnat priority.

 

Držíme vám palce!

e-book Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Naučte se s námi opustit nudné stereotypy v prezentování, proměňte trému ve svou výhodu a odrovnejte kolegy i nadřízené perfektním projevem.

nahoru