Top vision

czen

Manažer do naha s Jiřím Kulou

Odhalte a překonejte své překážky s Manažerem do naha, novým kurzem, vedeným Jiřím Kulou, expertem na strategické otázky top managementu a současným viceprezidentem společnosti ESAB Group. Odkud se vzal chytlavý název a jaké že jsou přednosti nového tréninku, to vše odhaluje v rozhovoru zkušený krizový manažer.

Co Vás přivedlo k vytvoření speciálního kurzu „Manažer do naha“?

Když jsem si stěžoval, že firmy nemohou najít pořádné školení, protože všechno na komunikaci, změny, prezentace, time management a podobné soft skills už  vyzkoušely, ale výrazný výsledek se nedostavil, tak moje oblíbená koučka pravila: „Tak něco vytvoř sám! A zaměř to na svou kariéru. Co ti fungovalo? Co bys dělal jinak? Jak ses odlišil od mnoha jiných? A postav to na praktických situacích, které jsi zažil.“ Tak jsem si o víkendu zapálil oheň v krbu, otevřel láhev staré whisky, sedl do křesla a dal to dohromady.

V čem se tedy tento trénink liší od jiných manažerských kurzů?

Věřím, že je hlavně jiný a netradiční. Jde více do hloubky, proto jsem zvolil název Manažer do naha. Trénink čerpá z náročných situací z byznysu a je tedy velmi praktický. Účastníky vtáhne rychle do děje. Zároveň je při tréninku i dobrá zábava, což pomáhá učení a kreativitě.

Když se v top vision trénink konal, vysloužil si skvělé hodnocení od účastníků: 1.00. Měl jste možnost tento trénink předvést ještě někomu jinému?

Většinu částí „Manažera do naha“ jsem měl šanci realizovat a vypilovat na trénincích pro Barum Continental, Huisman, John Crane, Preciosu, Howden a mělo to vždy velmi dobrou odezvu.

Speciálně témata jako je práce s vlastním strachem a odvahou, ve kterých situacích můžu říct svému šéfovi „Ne“ a jak přesně to provést, jaká jsou největší pokušení top manažerů a jak se jim bránit, okamžité vypnutí mozku, atd. Klienti tato témata hodnotili velmi pozitivně.

Pro koho je kurz ideálně určen?

Ideálním účastníkem je manažer nebo lídr, který už má nějaké zkušenosti s řízením jak lidí tak i sebe sama. Nicméně věřím, že přínos by to mělo mít pro všechny, kdo o sobě přemýšlí, pracují na sobě a chtějí se každý den o něco posunout dopředu. Aby ten zítřejší den byl trochu jiný než ty minulé.

Jaká jsou vaše očekávání do dalších termínů tréninku?

Moc mě potěší, když na kurz přijdou zajímaví lidé, kteří jsou ochotní se hodně otevřít a zamyslet se nad sebou ze zcela jiného úhlu pohledu. Mám rád lidi, kteří touží vyzkoušet si nové věci, kteří mají smysl pro humor a budou ochotni si přiznat, že nejsou dokonalí. Což je mi blízké, když si uvědomím, kolik chyb jsem v životě udělal.


Na dvoudenním trénink uManažer do naha se naučíte i vy odhalit, co vám brání plně využívat vlastní možnosti i potenciál vašich podřízených a naučit se lépe řídit a motivovat svůj tým!

 

Jiří Kula

Jiří Kula

Kouč a krizový manažer, Global Restructuring and Business Integration Vice President ve společnosti ESAB Group

Další články autora

(Ne)typické obtížné situace leadera v korporaci
(Ne)typické obtížné situace leadera v korporaci

Dobrý manažer zvládá kvalitní a dobře načasovanou sebeprezentaci a sebeprosazení stejně jako schopnost čelit „špinavým“ korporátním trikům. Někdy vás však přehnaná kontrola a neefektivní porady mohou pořádně vyčerpat. Co s tím? Kde brát motivaci a jak se pohybovat v „pool of crocodiles“ radí náš lektor Jiří Kula. 

Přizpůsobit se je otázka „přežití“, říká Jiří Kula
Přizpůsobit se je otázka „přežití“, říká Jiří Kula

Každá změna představuje vyšší nároky na manažery, zvláště když působí v multikulturním prostředí. Své o tom ví Jiří Kula, kouč a globální manažer, kterého jsme se během letu do Indie zeptali na to, jak přežít v korporaci.

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru