Top vision

czen

Jak na networking na konferencích? Využijte LinkedIn

Odborná konference je vynikající příležitostí k navázání kontaktů s kolegy z vašeho oboru, ať už je vaším cílem výměna zkušeností, vyhledávání talentů pro vaši společnost, nebo naopak získání pracovní příležitosti. Pokud jste již dříve věnovali čas vytvoření profilu na profesní síti LinkedIn, pak můžete vyzkoušet networking 21. století. Objevíte netušené možnosti!

Aktualizujte svůj profil

Máte ve svém diáři odbornou konferenci a už se těšíte na zajímavé přednášky a příjemný den s podobně naladěnými kolegy? Nepropásněte příležitost k navázání řady užitečných kontaktů! V první řadě navštivte svůj profil na LinkedInu, aktualizujte informace, doplňte zajímavé projekty, na kterých pracujete, a podrobte nemilosrdné kritice i svou profilovou fotografii. Portrét by měl být aktuální, od profesionálního fotografa a pohled očí by neměl směřovat ven ze stránky. Pěkná usměvavá fotografie, na které jste si podobní, pomůže vašim nově získaným známým propojit si váš obličej s informacemi, které jim řeknete nebo které si o vás na LinkedInu přečtou.

Seznamte se s profily účinkujících

Ještě před konferencí si prostudujte LinkedIn profily řečníků. Dozvíte se tak více o jejich zkušenostech a budete se moci lépe rozhodnout, zda si jejich příspěvek vyslechnete, nebo se budete věnovat jiné části programu. Můžete také uveřejnit příspěvek, ve kterém na konferenci upozorníte a napíšete své tipy na zajímavé přednášky. Možná zjistíte, že se na konferenci chystá řada vašich známých či bývalých kolegů, které jste dlouho neviděli. Můžete si tak s předstihem domluvit setkání u oběda či kávy.

Pečujte o nové kontakty

Na konferenci samotné jistě budete hovořit s ostatními – ať už budete diskutovat o odborném tématu, nebo při lehké konverzaci zjistíte, že máte stejné zájmy. Pravděpodobně si vyměníte vizitky – a to je další příležitost, jak zapojit LinkedIn do budování kontaktů. Podívejte se na profily svých nových známých, poznamenejte si na zadní stranu vizitek, kde jste se potkali a o čem jste hovořili. Pokud se s takovým člověkem setkáte na konferenci i v následující den, nezapomeňte jej pozdravit a zmínit se o něčem zajímavém, co jste se na jeho profilu dočetli. Možná dokonce zjistíte, že máte společné známé – i to je téma k hovoru. Pak už vám nic nebrání v tom, abyste nové známé požádali o spojení na LinkedInu.

Dejte o sobě vědět i po konferenci

Po konferenci se nabízí řada dalších možností, jak LinkedIn využít. Napište příspěvek o konferenci, reagujte na příspěvky jiných účastníků, pošlete zprávu přednášejícím, kteří se vám nejvíce líbili, a pochvalte jejich vystoupení. Podívejte se na profil organizátora konference a napište mu vaše hodnocení akce. Možná dostanete další žádosti o spojení, pozvánku k zapojení se do zájmové skupiny, nebo sami oslovíte další uživatele, které jste na konferenci osobně poznali. Zkrátka buďte aktivní, dávejte o sobě vědět a navazujte nové kontakty.

Inspirujte se u nás!

Chcete se o LinkedInu dozvědět více? Pak neváhejte a navštivte náš kurz LinkedIn – využijte možností největší profesní sítě s lektorem Petrem Mackem, expertem v oboru sociálních sítí a online marketingu.

Načerpat inspiraci můžete i na námi pořádaných konferencích. Vyzkoušejte si své poznatky v praxi a využijte naše konference k perfektnímu networkingu.

e-book Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Vytvořte nezapomenutelnou prezentaci

Naučte se s námi opustit nudné stereotypy v prezentování, proměňte trému ve svou výhodu a odrovnejte kolegy i nadřízené perfektním projevem.

nahoru