Top vision

czen

Fenomén úspěchu

Co stojí za úspěchem těch nejlepších z nás? Rodinné zázemí, inteligence, kontakty, štěstí, ale také myšlení. Jaká je tedy mentalita vítězů, těch, kteří zvítězili v životě a mohou si jeho zbytek náležitě užít? 

Většina ambiciózních sportovců uvádí jako první věc, na které v životě záleží, právě vítězství. Jejich touha a vášeň vyhrávat nezná mezí a na výhru myslí od chvíle, kdy otevřou každé ráno oči. Na světě pro ně neexistuje selhání, porážku si nepřipouští a budou bojovat až do té chvíle, dokud znovu nezvítězí. Ti nejlepší z nich získají týmové trofeje, zaznamenají individuální úspěchy a dostanou se do síně slávy.

Pokud se ale dostaneme za hranice sportu, najdeme celou řadu dalších úspěšných osob ze všech možných oborů, jejichž mentalita se však v lecčems shoduje. Zajímá vás, v čem?

Právě schopnost nepřipouštět si prohru, spadnout a vstát, znovu a znovu. To je to, co dělá úspěšné lidi úspěšnými. Jejich bezmezná touha po dosažení úspěchu je jako hnací motor, který je každé ráno nutí vstávat. A i když se třeba dostali na samotné dno, zvedli se, a dnes jsou na úplné špici. Podívejme se na některé životní příběhy těch nejúspěšnějších!

Boháčem už v dětství

Když se ve třicátých letech minulého století začala USA dostávat z Velké hospodářské krize, nakupoval teprve šestiletý Warren Buffett balení šesti plechovek Coca Coly za 25 centů. Když je pak během dne rozprodal v okolí, každou za 5 centů, získal své první vydělané peníze.

V jedenácti letech si koupil své první tři akcie, o tři roky později objevil obchod s nemovitostmi. Dnes druhý nejbohatší člověk světa má očividně bezmezný talent na vydělávání peněz, je to ale i jeho odhodlání a motivace, bez které by svůj talent nikdy nerozvinul v takové míře. Warren Buffett jednoduše „chtěl“. Chtěl být bohatý, a aby toho dosáhl, uzpůsobil tomu každý svůj krok.

Na univerzitě ho nechtěli

Jedním z nejznámějších hollywoodských jmen je bezesporu jméno Stevena Spielberga. Věděli jste ale, že filmový režisér, producent a scénárista se jako nadějný filmař ani nadvakrát nedostal na University of Southern California? Ke studiu ho nepustily známky ze střední školy, kde měl Spielberg trojky.

Dnes stojí na univerzitním kampusu USC budova, která nese jeho jméno. V roce 1994 mu známá americká škola dokonce udělila čestný doktorát. I když se Steven na filmová studia nedostal, na svůj koníček nezanevřel. Díky Bohu! V jakém bychom asi žili světě, kdyby nevzniknul Jurský park, E.T, nebo Schindlerův seznam?

Kontroverzní motivátor

Americký fotbalista Ray Lewis, jeden z nejlepších hráčů Národní fotbalové ligy, patří v zámoří do klubu velice kontroverzních osob. V roce 2000 se zapletl do potyčky v baru, po které zemřeli dva lidé. Lewise čekal soud a dost možná i konec kariéry.

Po dlouhém soudním procesu byl Lewis prohlášen za nevinného a hned následující sezonu získal se svým týmem Baltimore Ravens slavný Super Bowl, pro vítěze ligy. Lewise po celou jeho kariéru milovalo miliony Američanů, stal se pro ně vzorem. V opačném táboře se však stále objevují názory, že Lewis byl hlavním iniciátorem incidentu v baru, nebo dokonce i vrahem.

V únoru 2013 ve svých 38 letech získal svůj druhý Super Bowl a slavnostně ukončil kariéru. Na poli oblíbeného amerického sportu se stal jedním z největších motivátorů s obrovským odkazem. Jeho touhu po vítězství mapuje celá řada tetování, stejně tak jako motivační vystoupení na veřejnosti. Ray je křesťan, věnuje se charitě a tento měsíc vydal autobiografickou knihu.

Sympaťák Skála

Dwayne „The Rock“ Johnson. Kdo by ho neznal. Miláček Ameriky, populární herec a fitness motivátor ale začínal v úplně jiném odvětví. Po vzoru svého dědečka i otce se začal věnovat wrestlingu, který mu přinesl značnou popularitu. Pořádný kariérní růst ale zaznamenal až na filmových plátnech, ve snímku Král škorpion ztvárnil hlavní roli a další nabídky se začaly jen hrnout.

„Skála“, jak se Johnsonovi přezdívá, hrál na střední škole americký fotbal a jeho snem bylo dostat se do NFL. Když se ale rozhodl pro kariéru wrestlingu, jeho sen se rozplynul. Dnes mu jeho filmový přítel Mark Wahlberg splnil celoživotní přání alespoň částečně. V novém seriálu HBO „Hráči“ hraje Johnson postavu Spencera Strasmora, bývalé legendy NFL a nynějšího hráčského agenta.

Dnes třiačtyřicetiletý Johnson točí filmy, seriály i virální videa. I přes své obrovské svaly a přísný pohled je až překvapivě milý a vstřícný vůči svým fanouškům. Přispívá na charitu, pořádá řadu benefičních akcí a podporuje i mladé bodybuildery.

Staňte se úspěšnými s námi!

Přijďte nahlédnout do limitů lidské mysli, naučte se poznávat spouštěče automatismů a měnit je. Získejte s námi praktický návod na účinné programování svého mozku. Nastavte si cíl a uzpůsobte mu veškeré vaše jednání. Buďte u toho a přijďte na jeden z našich nejoblíbenějších kurzů Fenomén úspěchu

e-book Odcházejte z práce včas

Odcházejte z práce včas

Pracujte efektivněji, vyhněte se přesčasům a odcházejte z práce včas!

nahoru